College Evert Hoogendoorn

Jaarlijks reikt beeldengeluidopschool.nl de Media en Onderwijs Prijs uit, dé prijs voor de beste, leukste, meest verrassende of innovatieve digitale les. Met deze prijs willen wij een inspirerende impuls geven aan de expertise over digitale didactiek en het gebruik stimuleren van digitale media in lessen. Om je alvast te inspireren, delen we een aantal 15 minuten kennisboosts van experts, zoals bijvoorbeeld deze: 

Strateeg, gamedesigner, onderwijsontwerper en docent. Evert Hoogendoorn is ruim 20 jaar werkzaam binnen de game-industrie en medeoprichter van de eerste gamedesign-opleiding in Europa. Door de ogen van een docent en met het instrumentarium van een gamedesigner ontwikkelt hij samen met zijn team innovatief onderwijs op basis van gameprincipes.

Veel leerlingen spelen graag games. Niet omdat het games zijn, maar omdat ze zo goed ontworpen zijn dat ze leuk zijn om te spelen. Wat zouden we nou van een gamedesigner kunnen leren om met dezelfde trucjes ook onderwijs leuker, motiverender en effectiever te maken?

Meer informatie: www.beeldengeluidopschool.nl