College Filosoof Bas Haring

Jaarlijks reikt beeldengeluidopschool.nl de Media en Onderwijs Prijs uit, dé prijs voor de beste, leukste, meest verrassende of innovatieve digitale les. Met deze prijs willen wij een inspirerende impuls geven aan de expertise over digitale didactiek en het gebruik stimuleren van digitale media in lessen. Om je alvast te inspireren, delen we een aantal 15 minuten kennisboosts van experts, zoals bijvoorbeeld deze:

Op een frisse en toegankelijke manier probeert filosoof Bas Haring wetenschap en filosofie zo uit te leggen dat het begrijpbaar wordt voor iedereen. Bas heeft tien boeken geschreven en is hoogleraar Publiek begrip van wetenschap aan de Universiteit Leiden. 

De meest prachtige digitale lesmaterialen zijn beschikbaar, zoals video’s, games en virtual reality-applicaties. Maar is video echt beter dan een plaatje en is een game effectiever dan een klassiek verhaal? Filosoof Bas Haring laat in dit college met simpele voorbeelden en een dosis gezond verstand zien dat de wat minder fancy vormen vaak minstens zo effectief zijn.

Meer informatie: www.beeldengeluidopschool.nl