College Marisja Groen

Jaarlijks reikt beeldengeluidopschool.nl de Media en Onderwijs Prijs uit, dé prijs voor de beste, leukste, meest verrassende of innovatieve digitale les. Met deze prijs willen wij een inspirerende impuls geven aan de expertise over digitale didactiek en het gebruik stimuleren van digitale media in lessen. Om je alvast te inspireren, delen we een aantal 15 minuten kennisboosts van experts, zoals bijvoorbeeld deze:

Na haar studie geschiedenis ging Marisja Groen aan de slag als docent. In die rol is ze zich gaan verdiepen in de positieve effecten van bewegen op het brein. Tegenwoordig is ze adjunct-schooldirecteur op het ROC Mondriaan en geeft ze workshops aan docententeams. Daarnaast heeft ze een lessenserie voor studenten ontwikkeld. Centraal in het materiaal staat dat beweging vanuit jezelf moet komen.

Of het nu gaat om aangeleerd of automatisch gedrag: onze hersens zijn liever lui dan moe. Hoe fantastisch zou het zijn als we leerlingen en studenten leren hoe zij hun hersens op de meest effectieve manier kunnen gebruiken? Waardoor bovendien hun leerprestaties omhooggaan en er minder voortijdige schoolverlaters zijn. In dit college word je – met resultaat – uit je eigen comfortzone gehaald. 

Meer informatie: www.beeldengeluidopschool.nl