College Olivier van Beekum

Jaarlijks reikt beeldengeluidopschool.nl de Media en Onderwijs Prijs uit, dé prijs voor de beste, leukste, meest verrassende of innovatieve digitale les. Met deze prijs willen wij een inspirerende impuls geven aan de expertise over digitale didactiek en het gebruik stimuleren van digitale media in lessen. Om je alvast te inspireren, delen we een aantal 15 minuten kennisboosts van experts, zoals bijvoorbeeld deze:

Onderzoeker Olivier van Beekum is als docent actief in het voortgezet onderwijs op het gebied van robotica, digitale geletterdheid en projectonderwijs. Daarnaast is hij voorzitter van stichting Leaphy, een organisatie die robotica binnen het bereik van iedere leerling wil brengen en is hij als post-doctoral researcher actief binnen het veld van peer-to-peer robotica. 

Mensen zijn geneigd te denken in de korte termijn. We hebben niet geleerd decennia vooruit te kijken en te handelen in het belang van de lange termijn. Zou het onderwijs, de plek waar we nieuwe vaardigheden opdoen, ook een plaats kunnen worden waar we leren op de lange termijn te denken, het zogenaamde ‘kathedraaldenken’?

Meer informatie: www.beeldengeluidopschool.nl