Eindexamen Geschiedenis voorbereiden met beeld en geluid

Voor het gloednieuwe Zoektermen Lab van beeldengeluidopschool.nl en Stichting Leerplan Ontwikkeling (SLO) is Beeld & Geluid op zoek gegaan naar mooi archiefmateriaal om te gebruiken ter voorbereiding op het eindexamen geschiedenis havo en vwo. Samen met Marco van Vemde, Geschiedenisdocent van het Jaar 2021, en zijn collega’s van het Lindecollege in Tiel, gingen we aan de slag. Via de SLO-termen zijn onderwerpen gekozen uit het domein B en daar is bij verschillende subthema’s beeldmateriaal gevonden, op maat geknipt en in een overzichtelijke lijst gezet.

Het resultaat? Veel tof videomateriaal! Van de speech van Goebbels over het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog tot protesten van de Dolle Mina’s en de verzoening van Kohl en Mitterand in 1984. Dankzij de fragmenten krijgen leerlingen beeld bij de examenstof, wat goed van pas zal komen bij het examen. Je vindt de fragmentenlijst nu op beeldengeluidopschool.nl, helemaal gebruiksklaar om jouw leerlingen klaar te stomen!

https://www.beeldengeluidopschool.nl/#geschiedenis

Let op: het zijn soms zware lijsten met veel fragmenten, dus het duurt even voordat ze openen. Maar…. het is zeker het wachten waard!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp