Stercollecties

De Stercollecties zijn open digitale leerlijnen. Het leermateriaal is actueel en op maat in te zetten. Er zijn meer dan 100 Stercollecties beschikbaar voor 13 vakken.

Open en kosteloos
Het mooie is dat onze Stercollecties open content zijn. Je kunt ze kosteloos gebruiken én zelf aanpassen. Veel docenten delen de eigen ontwikkelde lessen met collega’s van bijvoorbeeld andere scholen. Zo maken we samen het voortgezet onderwijs nog beter.

Waarom gebruik maken van Stercollecties?

01

Digitale leerlijnen per vak, niveau en jaar

02

Flexibel inzetbaar en leerlinggericht

03

Kerndoel- en eindtermendekkend

Stercollecties per vak

Digitaal lesgeven op maat
Met onze Stercollecties kun je als docent direct aan de slag. Het leermateriaal is flexibel en actueel. Teksten, opdrachten en toetsen zijn naar eigen inzicht aan te passen, te combineren en aan te vullen met bijvoorbeeld filmpjes en audio.  Zo kun je lessen samenstellen die aansluiten op het leerniveau van je leerling. Ideaal leermateriaal voor onderwijs op maat. En dat helemaal kosteloos. 

Ervaringen van collega’s

Nancy is docent Nederlands in de onderbouw en het Technasium en is één van de pioniers als het gaat om de ontwikkeling van eigen lesmateriaal. “Ik was de gek van de school die dat deed. Nu merk ik dat ik voorloper ben in het gebruik van open lesmateriaal. Docenten komen naar mij toe: ‘hoe heb jij die les gemaakt?’”

Stercollecties arrangeren

Alle Stercollecties kun je naar eigen wens aanpassen, dit heet arrangeren. Bekijk dit filmpje en leer hoe je bijvoorbeeld zelf een tekst kunt wijzigen, een video kunt toevoegen of een volgorde kunt aanpassen.

Zoeken in stercollecties

Wil je aandacht besteden aan een bepaald onderwerp in je les? In dit instructiefilmpje wordt uitgelegd hoe je (op verschillende manieren) binnen een Stercollectie kunt zoeken naar een specifiek onderwerp. 

Kennisbanken in de Stercollecties

Bijna iedere Stercollectie bevat een handig overzicht waar leerlingen alle theorie kunnen vinden. Dit theoriedeel wordt de Kennisbank genoemd. In dit filmpje leer je alles over de Kennisbank.

Delen uit een Stercollectie overnemen

Je kunt een Stercollectie volledig kopiëren en naar eigen wens aanpassen maar het is ook mogelijk om alleen specifieke delen over te nemen uit een Stercollectie. In dit filmpje wordt uitgelegd hoe je dit kunt doen. 

Werkvormen integreren in de Stercollecties

In dit filmpje wordt uitgelegd hoe de werkvormen en ict toepassingen van Reisgids Digitaal Leermateriaal digitale leermaterialen kunnen verrijken. De integratie van de Reisgids binnen de Stercollecties zorgt ervoor dat docenten binnen de arrangementen gebruik kunnen maken van deze werkvormen.